Despre proiect

Pe parcursul anului 2022, comunitatea de afaceri a făcut față unei multitudini de provocări, creșterea gradului de reziliență devenind o prioritate la nivel național și internațional. Pentru a identifica problemele, necesitățile și eventualele perspective ale businessului din Republica Moldova, a fost creat acest instrument de calcul și diagnosticare a climatului de afaceri.

Barometrul de afaceri este o platformă care descrie realitatea la zi din perspectiva oamenilor de afaceri și investitorilor din Republica Moldova, în baza unor chestionare la care au răspuns antreprenori și investitori de pe ambele maluri ale Nistrului. Barometrul permite comunității de afaceri din țară să ofere, în mod anonim, informații despre situația reală în afaceri și propria percepție despre potențialul de dezvoltare.

Datele sunt actualizate de două ori pe an, pe un eșantion reprezentativ de 400 de agenți economici activi. Șase criterii stau la baza evaluării: cifra de afaceri, managementul angajării/HR, investiții, profit, perspective de dezvoltare, percepția climatului general de afaceri.

Proiectul este realizat de Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova și CCI France Moldavie, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol.

Barometrul de afaceri prezintă informații de interes pentru autorități, organizații de afaceri,  potențiali investitori, jurnaliști și publicul larg.

© Barometru.md  2023